Продажбите на ХЕС нарастват с 16.59% през май

Продажбите на ХЕС нарастват с 16.59% през май


Водещият производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа „Хидравлични елементи и системи“ АД не успя да изпълни прогнозата си за месец май тази година. Предприятието има продажби в размер на 4.95 млн. лева, съобщиха от ямболската фирма. В резултат на пова паричните постъпления за първите пет месеца отчитат ръст от 16.59% в сравнение със същия период  на 2020 година.
Неокончателният финансов резултат за май 2021 година е брутна печалба от 1.50 млн. лева, а  с натрупване от началото на годината тя е 4.92 млн. лева.

Припомняме, че прогнозата на „Хидравлични елементи и системи“ АД за продажбите през месец май бяха за 5.40 млн. лева, с което очакванията за общия растеж на продажбите от началото на годината бяха за 18.51% в сравнение със същия период на миналата година. Партньорите и клиентите на ХЕС все още не са възстановили своята дейност в пълен капацитет.

Мениджърите на „Хидравлични елементи и системи“ АД обявиха прогнозите си паричните постъпление през юни тази година да са в размер на 6.30 млн. лева, „с което очакваме общият ръст на продажбите с натрупване от началото на годината да бъде 23.44% в сравнение със същия период на предходната година“.

„Стара планина холд“ АД притежава 64.53% от капитала на „Хидравлични елементи и системи“ АД.

Компанията има около 1000 акционери, а книажата й се търгуват на „Българската фондова борса“ АД. Ежегодно ХЕС попада сред 100 български фирми с най-големи продажби според класацията на Българската търговска промишлена палата.

 

Още по темата