Политолог: Проектът на Кирил Петков и Асен Василев очевидно е в напреднала фаза

Политолог: Проектът на Кирил Петков и Асен Василев очевидно е в напреднала фаза

Обезпокоителното е, че страната е в политическа криза и за трети път ще ходим на избори в рамките на шест месеца. Това е проблемно, защото от политиката зависи всичко в страната – и здравеопазването, и икономиката, и опазването на границите. Това каза в предаването „Лице в лице“ Калоян Методиев, политолог и бивш началник на кабинета на президента Румен Радев.
Последните два парламента бяха до голяма степен лакмус. Видя се кой как се държи в кризисна ситуация, заяви Методиев.
В момента всеки прави калкулации. В тази ситуация може да се окаже, че всеки си прави сметките без кръчмар. Народът е уморен и объркан. Най-разумното нещо е да имаме избори 2 в 1 – първи тур на президентските избори и парламентарните избори да са на една дата, а ако има втори тур на президентските избори, да се проведе следващата седмица, посочи политическият анализатор.
Той коментира и евентуалното създаване на политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. Действащият министър-председател каза, че подкрепя проекта. Стефан Янев няма да кихне, без да е получил разрешение от Румен Радев. Нещата явно са координирани с Румен Радев, каза Калоян Методиев.
Този проект очевидно вече е в напреднала фаза. Чувам, че в страната се създават структури и се привикват хора от „Демократична България“ и от БСП. Когато се прави политически проект и си във властта, е лесно, но впоследствие може да стане много по-трудно. Не съм убеден, че това ще помете партийната система и че ще е повторение на проекта Симеон Сакскобургготски, заяви бившият началник на кабинета на Румен Радев.
По думите на Методиев, ако такъв проект бъде създаден, основният губещ ще е „Демократична България„. Щетите за БСП биха били по-малки. Ще се търси и националистически вот, отбеляза политологът./Новини.БГ

Още по темата