Какво е бъдещето на партиите в център-дясно и замират ли протестите?

Какво е бъдещето на партиите в център-дясно и замират ли протестите?

По инициатива на СДС днес се организира кръгла маса с участието на Румен Христов, проф. Антоанета Христова, доц. Татяна Буруджиева, доц. Антоний Гълъбов и доц. Огнян Минчев. Тема е „Имат ли бъдеще българските партии в център-дясно?“, предаде репортер на Novini.bg
Експертите ще изложат актуалното състояние на политическата ни система и ще коментират рейтинга на сегашните формации в Народното събрание и шансовете за създаване на нова дясна партия, която да обедини избирателите за предстоящите избори догодина.
Заради коронавируса участие в дискусията няма да вземат поканените от ГЕРБ представители.
Лидерът на СДС Румен Христов пък подчерта, че България има нужда от дясно управление.
„Ако ние бъдем в следващия парламент, ще настояваме за реформи“, каза той.
Днешната дискусия се фокусира и върху темата за продължаващите антиправителствени протести и възможността от недоволството на хората да се появят нови политически лидери. Според проф. Антоанета Христова липсат фундаментални изисквания за това, че има политически субект, който иска да се изяви сериозно. Смята, че протестите замират.
Проф. Христова наблегна на това, че хората харесват партиите предимно на емоционално ниво. По думите й всеки говори за нов модел на управление, но никой не изговаря какъв трябва да е той.
„Демокрацията е най-доброто нещо с нейните проблеми“, коментира тя./ Новини БГ

Още по темата