Доц. Мария Пиргова: БСП е в добра предизборна кондиция

Доц. Мария Пиргова: БСП е в добра предизборна кондиция


БСП е в добра предизборна кондиция… Трудностите на партията са в съставянето на листите, в избора на водачи, в работата с областните и с общинските съвети. Така се проявява липсата на единство. В БСП има политически потенциал за хора, но има и много уставни ограничения“. Това каза пред БНР политологът доц. Мария Пиргова. 

Според нея БСП ще трябва да се справи с конфликтни ситуации между местни и централно ръководство. 

„Не виждам идейно израстване в ръководството с поставяне на социално-икономическите проблеми на принципна основа и подаването на по-мащабни решения“, посочи тя. 

Според нея отношението между БСП и Румен Радев ще еволюира, но в каква посока, зависи от изборите. „Струва ми се, че посоката ще е положителна“, допълни доц. Пиргова. 

За предстоящите избори политологът изрази опасения за избирателната активност, а по думите ѝ правителството прави хаотични стъпки по отношение на пандемията. 

„Мен ме тревожи състоянието на възможностите за реално преброяване. Смесването на машинно и хартиено гласуване ще бъде предпоставка за промяна на изборните резултати. Допускам, че изборите няма да се честни“, каза доц. Мария Пиргова. 

Още по темата