Асеновградчанинът Манол Генов води областната листа на червените, Веска Ненчева втора

Асеновградчанинът Манол Генов води областната листа на червените, Веска Ненчева втора

На свое заседание от 15 февруари 2021 година Областният съвет на БСП-Пловдив подреди номинираните свои кандидати в листата за парламентарни избори на 04.04. 2021 година. Видът на листата, преди окончателното й одобрение по устав от Националния съвет на БСП, е следният:1.Манол Трифонов Генов – Асеновград, Народен представител в 44то НС, 60г2 . Веска Маринова Ненчева- Карлово, Народен представител в 44то НС, 47г3 . Коалиционен партньор/ Гражданска квота4 . Светозар Колев Славчев-Първомай, Адвокат, 46г5 . Петър Милков Антонов-Раковски, Собственик на счетоводна къща, 42г6 . Захари Христов Христов-с.Ягодово(община Родопи), Ръководител проекти „Автомагистрала ЕВРОПА“, 36г7 . Иван Йосифов Яков-Калояново, Управител в собствена фирма, 54г8 . Любка Ангелова Маджарова- Стамболийски, Инженер(стр. надзор), 61г9 . Николай Трендафилов Трънков- община Марица(с.Царацово), Сътрудник външнотърговски отдел, 39г10.Коалиционен партньор/ Гражданска квота11. Енко Георгиев Найденов-Асеновград,Адвокат, 45г12. Калин Танев Калапанков-Брезово, Инженер-оранизатор производство в частна фирма, 47г13 . Румен Митков Смирнов- Община Родопи(с.Първенец), Изпълнителен директор в частна фирма, 39г14.Коалиционен партньор/ Гражданска квота……………………………………………………………………….17. Коалиционен партньор/ Гражданска квота
Окончателният вид на листата ни за парламентарните избори очакваме да стане ясен до дни след обсъждане на заседание на НС на БСП, както задължават уставните правила.
Съзнавам, че областната партийна организация преживява не лек момент с процедурата на номинации, провокиран в сериозна степен от умишлен бойкот на част от актива на някои от общинските организации и конкретни наши членове. С огорчение приемам това, че част от номинираните си направиха самоотвод , други блокираха кандидатури на свои общински номинации, без за целта да има ясно и аргументирано посочени мотиви, коментира д-р Емил Караиванов, председател на Областния съвет.Некоректно е и открито против интересите на партията и целите на предизборната кампания да се отказваш от участие в листата и веднага след това да търсиш медийно внимание, как от листата са се отказали номинации или тя била недостатъчно представителна вследствие на това, каза още д-р Караиванов. Всеки, който иска БСП-Пловдив област да се представи максимално легитимно и с най-достойните си лица на тези избори, не би допуснал да има умишлени и користни бойкоти на номинирани, без аргументи същите да са в полза на общопартийния и обществен интерес, каза още д-р Караиванов след заседанието.На заседанието областният актив взе и решение, с което дава висока оценка на изтичащия мандат на Президента на Република България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова. Като подкрепя категорично заявеното намерение на Президента Р.Радев и вицепрезидента И.Йотова да се явят в надпреварата и на предстоящите наесен президентски избори, Областният съвет на БСП-Пловдив предлага НС на БСП да подкрепи кандидатурата им в оперативен срок веднага след парламентарните избори.

Още по темата