Препариран лъв откриха в складова база край Разград

Препариран лъв откриха в складова база край Разград

Препариран лъв е открит в Разград, съобщиха на пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Константин Костов.
По думите на Тодоров това е едно от най-големите веществени доказателства, които е приобщавал към делата. Той уточни, че препарираното животно, което е на не повече от една година е намерено вчера при претърсване в складова база в покрайнините на града. Обискът е направен по сигнал.
По случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на защитен вид от дивата фауна, като наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба от две хиляди до двадесет хиляди лева, уточни окръжният прокурор.
В момента се уточнява дали животното е родено в разградския зоокът или е внесено от африканска държава. Според Тихомир Тодоров една от версиите е препарираният лъв да е от едно от поколенията, раждани в зоокъта в Разград.
Засега няма привлечено към наказателна отговорност лице. Предстои разпит на собственика, като по думите на Тодоров той е твърдял, че притежава препарираното животно от повече от десет години./Новините БГ

Още по темата