Руски самолет падна при гасене на пожар в Турция. Загина целият екипаж

Руски самолет падна при гасене на пожар в Турция. Загина целият екипаж

Снимка: Pixabay.com

Всички членове на екипажа на борда на руския самолет за гасене на пожари Бериев Бе-200, претърпял катастрофа в Турция, са загинали, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от БТА. В съобщението се посочва, че на борда са се намирали петима руски военнослужещи и трима турски граждани, които са показвали огнищата на пожара.

За изясняване на причините за трагедията на мястото на катастрофата е изпратена комисия на руското министерство на отбраната, са посочили от министерството.

Самолет за гасене на пожари падна в окръг Кахраманмараш /Южна Турция/, съобщи по-рано Анадолската агенция. В района са изпратени голям брой спасителни екипи.

Самолетът Бериев Бе-200 на руското министерство на отбраната е бил нает и е действал във формирование за гасене на пожари в окръг Адана.Валията на Кахраманмараш Йомер Фарук Джошкун е заявил пред Анадолската агенция, че в резултат на паднала мълния е избухнал горски пожар в района на община Оникишубат и са започнали действия за гасене на огъня по суша и въздух.

„В района изпратихме и самолет, но преди известно време връзката със самолета се прекъсна и той падна“, е посочил валията, като добавя, че са изпратени голям брой екипи.

Offnews.bg

Журналистически разследвания, най-новото от страната и чужбина, най-интересното и актуалното, анализи и интервюта.

Още по темата