ЦИК изтегли консултациите за съставяне на секционните комисии

ЦИК изтегли консултациите за съставяне на секционните комисии


С решение на ЦИК консултациите за съставянето на секционните комисии ще се проведат по-рано, за да може тяхното назначаване да е най-късно до 1-ви март. Така ще се даде възможност на желаещите членове на секционни комисии да се ваксинират.

За по-ранното назначаване на секционните комисии говорителят на ЦИК Димитър Димитров уточни: „Провеждане на консултации е изтеглено по-рано с 5 дни, а назначаването с 9. След назначаването да има достатъчно време за тези, които желаят, разбира се, да се ваксинират с две дози“.

Вероятно измежду членовете на секционните комисии ще се направи подборът за тези, които ще участват в подвижните секции. В тях трябва да гласуват карантинираните българи.

31 партии и 8 коалиции са подали документи за регистрация за парламентарните избори. Регистрация е отказана на 6 партии, които не отговарят на условията.

Други 5 са получили регистрация при неприключила проверка на подписките. За тях ЦИК предстои да се произнесе по-късно окончателно.

Административният съд в София е оставил без разглеждане жалбата срещу общите указания, които забраняват на застъпници и наблюдатели да правят видеозаснемане на броенето на бюлетините.

Още по темата