Русия обвини службите на САЩ в наркотрафик

Русия обвини службите на САЩ в наркотрафик

Американското разузнаване, обвиняващо Русия в заговор с талибаните, е замесено в трафика на наркотици, заяви специалният представител на руския президент за Афганистан, директорът на второ управление за Азия в руското външно министерство Замир Кабулов по телевизия „Россия 1“.

По неговите думи „същите тези прекрасни американски разузнавачи, които обвиняват нашите за нещо“, са замесени в наркотрафика. „Те имат самолети от Кандахар, от Баграм, които летят без проверка навсякъде – до Германия, Румъния. Ами да, такъв е бизнесът. Всеки афганистанец в Кабул ще ви каже, дори мързелив човек е готов да говори по тази тема. Тази тайна е тайната на Полишинел“, която е известна на всички, каза дипломатът, цитиран от „РИА Новости“.

По-рано вестник New York Times, позовавайки се на анонимни представители на американското разузнаване, писа, че руското военно разузнаване предлага награди на свързани с талибаните бойци за нападения срещу американски войници в Афганистан. Не бяха представени доказателства.

Външното министерство на русия нарече публикацията фалшива.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп при статията за „поръчкова“. Белият дом, Пентагонът и американското разузнаване заявиха, че няма публикувани доказателства и Тръмп не е бил информиран.

Руското посолство в САЩ поиска Вашингтон да реагира адекватно на заплахите, които започнаха да пристигат на дипломатите.

Източник: Actualno.com

Още по темата