Кирил Петков – най-харесваният министър, когото хората искат и за премиер

Кирил Петков – най-харесваният министър, когото хората искат и за премиер

С приближаването на (не)избора на ново редовно правителство все по-често в публичното пространство се прокрадва въпросът – ами какво, ако служебният кабинет остане начело на държавата, а някой от сегашните министри стане премиер? В социалните мрежи не от скоро има фейсбук групи, които са създадена в подкрепа на властта. Името на Кирил Петков пък се посочва като най-добрият вариант за премиер.
Няколко са страниците, в които може да прочетете отзивите за работата на служебния министър на икономиката. В едната група вече има над 30 000 членове.
Той е млад, трудолюбив, със сериозно образование. Хората се впечатляват от това, че Кирил Петков има смелостта да е партийно независим и да изказва свободно позициите. Той застана открито зад протестиращите срещу бившите управляващи. Като министър не се притесни да назове проблемите, без да прибягва обаче до безпочвена критика. И най-важното – говори конкретно, за конкретни промени.
Във фейсбук групата „Кирил Петков за Министър Председател на Република България“ привърженици на икономическия министър продължават да се множат. В нея се споделят публикации от медийни изяви на Петков. Говори се за нещата, за които той е спомогнал да се случат в държавата въпреки краткия срок, в който заема поста в икономическото министерство.
Кирил Петков бе персонално атакуван от „Има такъв народ“ (ИТН) след изказване на съпредседателяна „Демократична България“ Христо Иванов, според когото икономическият министър и финансовият имат място в бъдещото управление на страната. Хората на Слави Трифонов реагираха като ожилени и на свой ред се опитаха да злепоставят Петков и когата му Асен Василев. И двамата обаче са били поканени от ИТН да станат част от тяхно правителство, но са отказали.
На всичките нападки, Кирил Петков отговори така:
„Оттук нататък, под една или друга форма ще следим нещата как се случват, за разлика от преди, когато просто протестирахме. Събрахме знание и това знание ще го използваме под една или друга форма, за да бъдем гарант по някакъв начин. Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел – България има много по-голям потенциал“./Новините БГ

Още по темата