Манолова: Ще се срещна с Борисов и на изборите, и в съда, а беквокалът му Симеонов давам на съд

Манолова: Ще се срещна с Борисов и на изборите, и в съда, а беквокалът му Симеонов давам на съд


Бизнесменът Божков не ме е финансирал. А и защо ли би ме финансирал? Той е получавал пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, пишат му закони и му ги внасят в парламента. Той си има и персонален финансов министър, който му оказва пълен съпорт. Това заяви пред БНТ Мая Манолова, лидер на Гражданската платформа Изправи се.БГ, като посочи, че думите на заместник-председателя на парламента Валери Симеонов са лъжа и затова го дава на съд.

„Ще се срещна с Борисов и на изборите, и в съда, а беквокалът му Симеонов давам на съд”, посочи тя.

Манолова настоя депутатите да направят анкетна парламентарна комисия, която да изследва обстойно обстоятелствата около приятелството на бизнесмена, премиера Борисов, финансовия министър Горанов и партията му, като напомни, че на изборите кандидатът на обслужващата бизнесмена партия ГЕРБ е била Йорданка Фандъкова.

„Да си проверят лобистките им закони, да се върнат във времето назад, за да се установи всеки финансов министър какво е правил. Самият Горанов е финансов министър пореден мандат, а Борисов е премиер от над 10 години”, посочи тя и допълни, че  е добре тази комисия да провери дали това приятелство не е започнало още през 1996-97-ма година. 

„Настоящият финансов министър се е срещал, както става ясно ежемесечно с бизнесмена. Договорките за срещите са техни, те си говорят на малко име,  срещали са се в кабинета на този министър. И всичко това е публично достояние.  И защо с този въпрос никой не се занимава?“,  попита Манолова и призова партиите в парламента да направят анкетната комисия веднага.

Мая Манолова припомни, че тези приятелски отношения са стрували на данъкоплатците 700 млн. лева, защото това е сумата, за която е признал самият министър на Борисов, че е несъбрана от Комисията по хазарта във връзка с лотарията на бизнесмена.
 
„Липсата на тези 700 млн. е призната, гражданите имат право да знаят и ние пак питаме къде са парите, както и да ги уверявам, че ще има ревизия”, каза още лидерът на „Изправи се.БГ”. Тя предупреди, че ако сега депутатите не го направят, след изборите гражданите ще направят пълна ревизия.

Според нея атаките срещу „Изправи се. БГ” и самата Манолова са започнали ожесточено след 23 май, когато тя заяви, на протест пред Министерския съвет, че ще се яви на изборите с амбицията за пълна ревизия на 10-годишното управление на Борисов и за да се види къде са парите на хората, които той управлява през изминалото десетилетие.

Още по темата