Кметът на Калояново разкри какво са си говорили с президента/ВИДЕО/

Кметът на Калояново разкри какво са си говорили с президента/ВИДЕО/

Кметът на община Калояново Георги Георгиев разкри пред ПБ Новинар какво са си говорили с президента Румен Радев. Георгиев е инициирал идеята за срещата, която се осъществи преди няколко дни. След посещението в сградата на местната власт кметът е завел държавния гост в най-голямото предприятие на територията на общината, където са го запознали с производството. Президентът се е интересувал още дали в региона продължава както преди интензивно да се развива селското стопанство.
Юни е, времето, когато се провеждат празниците на община Калояново. Тази година заради мерките обаче няма да има събор. Църковният празник Свети дух, който е на 8 юни, ще бъде отбелязан в местната църква, а после на миряните ще бъде раздаден курбан за здраве, каза още кметът.
В момента местната власт работи по капиталовата програма, както и по проекти за кандидатстване за водоснабдяване, канализация, пречиствателна станция за Калояново. Работи се усилено по новия път за Ръжево Конаре, Дълго поле, гара Калояново. Очаква се до края на лятото ремонтът да свърши и обновените напълно пътни обекти да бъдат открити официално. Някои от детските градини, които се ремонтират на територията на Калояновско, вече са готови, останалите ще бъдат готови до 14 юни, каза още кметът.
Във връзка с празниците на община Калояново Георги Георгиев поздрави съгражданите си като им пожела здраве и повече вяра в доброто.

Още по темата