Първи октомврийски понеделник – с Плутон напред

Първи октомврийски понеделник – с Плутон напред


Вярата в астрологията е въпрос на личен избор. Едни смятат, че тя дава на хората конкретни знания и данни, които ще им помогнат в живота, а други – че изобщо не бива да й се вярва. Но и най-големият песимист ще се съгласи, че е винаги добре да сме с една прогноза напред.

Така или иначе мнозина започват деня си с астрологичната прогноза, затова ви предлагаме да сверявате всяка сутрин дневния си бизнес график си с предвижданията на нашите астролози. Става дума за две дами, чиято работа се основава на дългогодишен опит и висок професионализъм.

Първи октомврийски понеделник – с Плутон напред.

Месец октомври обещава да бъде изпълнен с интересни небесни явления, съответно и земни събития. Взимаме повод от това, че 5 октомври е първият понеделник на месеца, за да представим астрологичната прогноза за периода. Октомври се заяви с Пълнолуние – още на 2-ри, в 3.06 часа. Опозицията на двете светила – Слънце и Луна – започва да се проявява в активните кардинални знаци на Везните и Овена. Основното, което ще ги вълнува през този месец, е да направят избор между противопоставянето и намирането на баланс, между равновесието и риска, между лидерството и конфликта.

В астрологията началният момент на дадено събитие е с много важно значение, защото оказва влияние върху целия последващ процес. Пълнолунието оставя отпечатък върху целия октомври. Дали ще надделеят силата, агресията и конфликтът на Луната в Овен или ще имаме възможност да започнем диалог, да постигнем консенсус, присъщи на Слънцето във Везни, е въпрос, на който трябва да дадем отговор този месец. Изборът зависи от нас. Опозицията е характерна именно с това, че провокира необходимостта да избираме.

Краят на месеца, 31 октомври, също приключва с Пълнолуние, но разликата е в това, че Слънцето ще бъде в знака Скорпион, а Луната – в Телец. Отново ще ни се отдаде възможност да обмислим дали да живеем в криза, трансформация, страх или да се радваме на живота, да се свържем със земята и да почерпим сили от нея, защото тя ни храни, дава ни сили и радост.

Бавните планети, Сатурн и Плутон, постепенно ще „тръгнат“ в права посока. Сатурн от началото на месеца все още ще е в стационарност, като това ще се промени на 7 октомври. Преди това Плутон тръгва напред, като това ще стане на 4 октомври, а седмица по-късно отново ще бъде статичен.

Има вероятност тези промени в планетните движения да ускорят социалните процеси, да активизират гражданското общество и да помогнат за по-бързото разрешаване на политически въпроси по света и у нас, защото, намирайки се в знака Козирог, те имат пряко отношение към законите, правата и отговорностите.

През целия месец октомври ще продължи ретроградното движение на Марс в знака Овен, при това той ще формира напрегнати аспекти към Сатурн, Юпитер и Плутон. Марс се отличава с напрежение, агресия и конфликтност. Ето защо е необходимо да бъдем по-разумни и да заложим на самоконтрола при бъдещото взимане на решения. Не трябва да започваме ремонти и други строителни дейности, защото много бързо ще се разрушат. Добре е да се избягва закупуване на техника и автомобили. Ако все пак ви се наложи да взимате решения, контролирайте емоциите и агресията си.

Меркурий също променя посоката си на движение през този месец – на 14 октомври става ретрограден. Ако ви се налага да правите скъпи покупки, направете го преди тази дата! В периода на ретроградния Меркурий е добре да се довършат неща, започнати по-рано, като например да си напишете дипломната работа, да приключите курс или друго начинание, започнато отдавна….

Венера ще премине в знака Дева, където обича да демонстрира качества като разумност, преценка в сферата на чувствата, детайлизиране и отчитане на всички подробности в отношенията с любими хора. В такъв период често търсим „кусури на манджата“ вместо да се наслаждаваме на нейния вкус.

Венера ще бъде в Дева до 28 октомври, след което ще премине във Везни – знак на нейното владение! В такъв период тя става по-романтична и усеща, че където и да се намира, щом е с любимия човек до себе си, и колибата ще й се струва райски кът.

Новолунието ще бъде на 16 октомври, като то ще бележи ново начало в плановете ни. На фона на ретроградния Меркурий е по-добре да не пристъпвате към конкретни действия, а да си дадете време за анализ на цялостната ви концепция. 

Ако трябва да направим астрологична прогноза за българския етнос, то трябва да имаме предвид, че транзитното Слънце ще се движи в 10 дом на картата, който е свързан с управлението на държавата, решенията и действията на правителството. Това означава да очакваме динамика, движение и активност в кабинета, както и в действията на опозицията и гражданските движения.

Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата