Медицинският съвет реши: Д-р Пелев остава управител на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Карлово/ВИДЕО/

Медицинският съвет реши: Д-р Пелев остава управител на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Карлово/ВИДЕО/

На брифинг днес управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Христо Пелев, председателят на Общински съвет – Карлово Доньо Тодоров и общинският съветник и собственик на лаборатория в Стефка Савова коментираха проблемите, които съпътстват здравното заведение. Днес те участваха в Мидицински съвет, която взе важни решения. Припомняме,че преди дни областният управител Дани Каназирева поиска оставката на шефа на здравното заведение заради лош мениджмънт.
Председателят на ОбС – Карлово Доньо Тодоров съобщи, че днес е провел среща с медици и те са достигнали до две важни решения. Първото е, че всички – общински и медицински кадри от МБАЛ „Д-р Киро Попов“, са застанали твърдо зад това д-р Христо Пелев да не бъде освобождаван от поста управител на карловската болница.
„В този труден момент е от изключително значение да не се хаби човешки ресурс. Важно е екипът да бъде сплотен“, каза Тодоров. Второто нещо, което е взето като решение, е да се организира среща, в която да присъства и управителят на карловската болница д-р Христо Пелев и да се направи анализ на случващото се в последните няколко месеца – кадровите проблеми, а и проблемите около пандемията от коронавирус. Решено е още д-р Пелев да има помощник в мениджмънта на здравното заведение, както и в местния парламент да бъде създадена временна комисия, която ще се занимава с проблема и на която болницата ще се отчита ежемесечно за свършеното.
Стефка Савова – собственик на лаборатория , член на Здравната комисия към Общински съвет – Карлово, каза, че вече е открита специализирана Ковид лаборатория, в която се правят PCR тестове, тестове за антиген и антитела – тя е единствената такава в общината и предстои да заработи. „Лабораториятa се намира в Медицински център 1 и в нея ще могат да се правят всички видове тестове, които са свързани с пандемията“, допълни Савова. Тя увери, че взимането на кръв за тестовете ще става в напълно отделен кабинет, в дезинфекцирана и обезопасена среда.
Управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Христо Пелев, коментира кадровият проблем, който е болна тема от няколко години. „Д-р Милушева, която е начело на инфекциозното отделение заяви, че не желае да стане управител на новосъздаденото такова, но ще остане на работа.“, каза Пелев. По последна информация д-р Анета Милушева е подала оставка и смята да напусне работа като инфекционист в карловското здравно заведение. „Това, което лекарите и медицинските сестри искат е двете инфекциозни отделения да бъдат на едно и също място, за да могат да си помагат. Защото, когато са заедно те са по-силни“, каза в заключение Пелев.

Още по темата