Цвета Караянчева коментира, че много хора няма да гласуват на 4 април, президентът обявил датата неаргументирано/ВИДЕО/

Цвета Караянчева коментира, че много хора няма да гласуват на 4 април, президентът обявил датата неаргументирано/ВИДЕО/

 
След толкова безмислени консултации на президента, на които все пак стана ясно, че всички очакват парламентарните избори да се проведат на 28 март, без никакви аргументи, той определи датата 4 април. Естествено, ние ще се съобразим и сме готови. Това решение обаче показва абсолютната некомпетентност на държавния глава. Всъщност абсолютно без всякакви аргументи беше обявена тази дата. Снощи чух, че причината била, че на 28 март се сменяло времето. Извинявайте, но нека се върнем назад на 25 октомври 2015 година, когато бяха местните избори. Тогава минавахме към зимно часово време. Католическата общност у нас е скандализирана, защото тогава е техният Великден. Това отговори на въпрос председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя коментира и какв условията на пандемия по време на изборите е се осигури безопасност на хората от секциите, на наблюдателите и на избирателите.
Всичко ще се направи възможно, ще се избере най-добрият вариант да се запазят здравето и животът на българските граждани. На гласуващите в чужбина наистина ще бъде трудно, защото знаете, че там има локдаун и в някои от държавите почти няма движение по улиците в определени часове. Но българските посолства и консулства са в непрекъснат контакт с Министерството на външните работи и с правителството. Каквото може ще се направи, но законодателно това е решено. И ако не е пандемията много български граждани ще упражнят правото си на глас, каза Караянчева.
Президентът прави внушения, че едни резултати, които все още не знаем какви ще са, ще бъдат манипулирани, че едни избори, които все още не са проведени, са манипулирани, това е тежък удар върху демокрацията. И аз имах възможност да споделя тези свои мисли с президента лично. И друго, от 2 април децата са във ваанция, ще отидат нанякде с родителите си, как тези родители ще се върнат зда гласуват, попита още председателят на парламента.
Цвета Караянчева беше в Карлово, където присъства на официалната церемония по повод 143 години от създаването на Първия градски съвет след Освобождението на Карлово.

Още по темата