Борисов: Президентът да посети „Балкански поток“ и да види „провалената“ държава

Борисов: Президентът да посети „Балкански поток“ и да види „провалената“ държава

Президентът Радев да посети „Балкански поток“ и да види „провалената“ държава. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира строежа по трасето на „Балкански поток“.
„Сега сме горе-долу по средата на България. От 16 държави работници работят по проекта, а това са над 3000 работници. Понеже няма какво друго да измислят и да излъжат, накрая казват, че проекта не е с компания от Саудитска Арабия, а от Русия. Пускат се жълти новини вместо да дойдат да видят. 1200 – 1300 тежки машини има по трасето“, посочи Борисов.
По-късно премиерът опроверга думите на опонентите си и написа: „Една по една опровергаваме лъжите на нашите опоненти. Лично председателят на съвета на директорите на „Аркад“ – Саудитска Арабия, Абдулазиз Джаззар ме увери, че зад тях не стоят руски фирми и интереси – каквито информации се появиха у нас. По думите му завършването на „Балкански поток“ в срок е приоритет за компанията му, за което получава и пълна подкрепа от саудитското правителство“.
„Остава ни само 1 км да заварим. Тук трябва да ги посети президента, за да види „провалената“ държава какво прави. Тук трябва да видят тръбата в двете посоки. Само машините трябва да видят. Дори чисто технологично е интересно да се види. В последния 1 км от трасето се заварява ръчно“, допълни той.
„Над 280 км тръба са минали вече работниците и работата е безупречна и вече всичко е под земята. Сега се правят последни заварки. Нашите гости от Саудитска Арабия имат национален празник и въпреки това са тук“, каза още премиерът.
„Неслучайно кръстихме проекта „Балкански поток“, за да бъде свързан с газов хъб „Балкан“ и за да действа реверсивно на територията на Балканите във всички посоки“, посочи Борисов./ Dariknews.bg

Още по темата