Нова свада: Минеков избесня с притча срещу Хаджигенов, Мая и Христо Иванов: Предатели!

Нова свада: Минеков избесня с притча срещу Хаджигенов, Мая и Христо Иванов: Предатели!

За разпада на т. нар. „Отровно трио“ се заговори още в началото на годината, малко след това проф. Велислав Минеков разкри защо се е стигнало до раздялата му с другите двама от „Триото“  – Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.
Днес Минеков отново избухна срещу бившите му авери при това с приказка.
БЛИЦ уточнява, че думите му идват непосредствено, след като по-рано днес Хаджигенов заяви, че е готов „да се жертва да бъде министър“ и призна, че въпреки обединението му с Мая Манолова имат нужда от подкрепата на БСП, а дори не изключи опцията да приеме такава и от ГЕРБ – все неща, за които по време на площадните му протести през лятото заявяваше, че никога няма да приеме.
Изказването на Хаджигенов издаде и че има раздор между Слави Трифонов, Мая Манолова и Христо Иванов, които се гласят (евентуално) да управляват в коалиция.
„Това са предатели по отношение на основната цел“ изригна Минеков.
Ето каква притча за предателите от „Отровното трио“ (а и не само) написа Венцислав Минеков в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):
Приказка за трите партии на юнаците и червенобузата им посърнала тъща.
Целта не е златната ябълка, желанието ни беше юнаците да отрежат главата на ламята. Ябълката с нейното витаминозно съдържание остава на дървото, ламята лежи тежко ранена, а юнаците се колебаят как да заобиколят ранения звяр и да стигнат до заветната цел. Три дни яли, пили и се веселили,  ламята оздравяла и побесняла в желанието си за мъст и власт.
Тук приказката няма щастлив край. Единият храбрец приел да бъде на служба при ламята, то и без друго ламята винаги ще бъде господар. Вторият се прибрал посърнал у дома и обещал на своите съселяни да пробва пак. Третият заминал на гурбет, отчаян от липсата на жертвоготовни юнаци.
Поуката от приказката.
Единственото и правилно решение на партиите и коалициите от опозицията е ясен отказ от какъвто и да било кабинет, отказ от мандат и нови избори. Ще има достатъчно време за бърза промяна на изборния закон, дистанционно гласуване и в двете възможности, видеонаблюдение, машинно гласуване за всички.
Ще има несъгласни. Това са тези, които похарчиха огромни средства, за да попаднат сред избраните. Други взели кредит за кампания ще останат длъжници. Обещалите услуги и благоденствие ще се превърнат в лъжци. Впрочем цялата спомената група, потънала в надежди за благоденствие можем да определим като предатели по отношение на основната цел – премахване на управляващата мафия.
Кошмарът в главата на управляващия падишах е служебното правителство. Това краткосрочно явление ще бъде отговорно и заето с единствената цел – честни, законни избори. Резултатът за победителите ще бъде удвоен и решаващ.
Нужен е кураж и търпение.
Есента ще бъде нашата пролет.
ВМ /Единствен член на „Партия на протеста“ и неин председател, останал без пожелано парламентарно присъствие или коалиционно съвкупление/./Blitz.bg

Още по темата