Борисов и Нинова се превърнаха в един и същи типаж

Борисов и Нинова се превърнаха в един и същи типаж


„В последната година Бойко Борисов и Корнелия Нинова се превърнаха в един и същи типаж. Приличат на тежко ударени боксьори, които махат с ръце, за да запазят равновесие и ако могат, да закачат някой противник. И двамата са загубили ориентация в ситуацията, в която се намират… Борисов живее в свят на илюзии и скоро този свят ще се сблъска с твърдия свят на реалността“. Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов. 

Той посочи, че и при трите протестни партии спорът е дали да се направи правителство на малцинството с кратък хоризонт на действие, но с подкрепата на БСП, или да се отива на нови избори през служебен кабинет. 

С коментар по темата се включи и политологът доц. Борис Попиванов. „Борисов се бори за власт. Всичките му хаотични предложения са постоянни сондажи, за да види къде може да бъде пробит фронтът на опонентите му и да може отново да израсне като фигура, олицетворяваща стабилността. След изборите политическата игра стана психологическа“, е неговото мнение. 

По думите на проф. Дайнов не е невъзможно депутати от БСП да подкрепят правителство на протеста. 

Доц. Попиванов посочи, че ако се стигне до предсрочни избори, би трябвало формациите против ГЕРБ да съставят мнозинство в 45-ото Народно събрание и да приемат законодателни промени, които ще бъдат необходими за демократично протичане на изборния процес. 

„Ситуацията се променя динамично и партиите може да получат различни нива на обществена подкрепа“, предупреди той. 

Още по темата