12 неща, които научихме от интервюто на Меган и Хари

12 неща, които научихме от интервюто на Меган и Хари

Дългоочакваното интервю на херцога и херцогинята на Съсекс с Опра Уинфри бе излъчено снощи. Би Би Си откроява 12 неща, които научихме от интервюто.
1.„Колко тъмна може да е кожата на кожата на бебето“
Едно от най-шокиращите твърдения в интервюто бе, че в кралското семейство е имало „няколко разговора“ за това колко тъмно може да е бебето на Хари и Меган, която е мулатка.
Меган каза, че се терзаела, докато е била бременна, от „разговорите в кралския двор за това колко тъмна може да е кожата на бъдещото ѝ дете“. Разговорите са били с Хари, който й разказал за тях. И тя, и Хари отказаха да кажат кой е участвал в тези разговори.
2. Кейт е разплакала Меган, а не обратното
Преди години в медиите бе разпространена история, според която Меган докарала до сълзи херцогинята на Кеймбридж в навечерието на сватбата на Уилям и Кейт заради роклите на шаферките.
Случи се точно обратното, твърди в интервюто Меган. Това станало няколко дни преди сватбата и Кейт била разстроена. „След това се извини и ми донесе цветя и бележка с извинение“, разказа Меган. Тя каза още, че Кейт е „добър човек“ и се надява, че тя би искала да се коригират фалшивите истории.
3. Меган каза, че е била на ръба на самоубийството, но й е отказана помощ
Меган говори за това колко самотна се е чувствала след като се присъединява към кралското семейство. Тя каза, че психическото й здраве се е влошило толкова много, че „не е искала повече да живее“.
Потърсила помощ в Бъкингамския дворец. „Казах, че трябва да отида някъде, за да получа помощ, казах, че никога преди не съм се чувствал така и трябва да отида някъде, беше ми отговорено, че не мога, че няма да е добре за институцията. Меган уточни, че е говорила с един от най-високопоставените хора в институцията и след това в отдела за човешки ресурси на двореца.
4. Меган разговаряла с приятел на Даяна
Принцеса Даяна бе споменавана многократно по време на интервюто. По време на тежкия период, който е преживяла, тя се свързала и споделяла с „един от най-добрите приятели на майката на съпруга ми“.
5 Хари се чувства „разочарован“ от принц Чарлз
Опра попита Хари за връзките му със семейството му и особено с баща му, принцът на Уелс и брат му, херцогът на Кеймбридж. Хари разказа, че в един момент, когато са се оттеглили от задълженията си в кралското семейство, принц Чарлз е престанал да отговаря на обажданията му. „Чувствам се наистина разочарован, защото е преживял нещо подобно, той знае какво е усещането за болка и Арчи е негов внук“. Разбира се, винаги ще го обичам, добави Хари.
За Уилям той каза, че го обича и са преминали заедно през ада. „Но всеки по свой път“.
6. Отношенията на двойката с кралицата са добри
Хари каза, че има „наистина добри“ отношения с баба си и през последната година е разговарял с нея повече, отколкото пре предишни години.
Меган също похвали кралицата и каза, че тя й е подарила няколко красиви бижута, както и че е споделила одеяло с нея, за да се стопли, докато пътували заедно.
7. „Буквално ми спряха финансирането“
Хари разказа, че през първото тримесечие на 2020 г. семейството му буквално му спира финансирането. Договорите, който той и Меган са сключили са Netflix и Spotify за шоута и подкасти, никога не са били част от плана, но „трябваше осигуря сигурност за нас“.
Хари каза още, че има средства, оставени от майка му, и без тях е нямало да могат да се откажат от кралските привилегии.
Двойката разкри също, ч американският милиардер и медиен магнат Тайлър Пери е осигурил на Хари и Меган дом и охрана миналата година, когато се преместиха от Канада в Южна Калифорния.
8. Истината зад една снимка
Меган разказа, че вечерта, след като е казала на Хари, че мисли за самоубийство, е трябвало да присъстват на официално събитие в Алберт Хол. Тогава й е направена снимка „ която я преследва заради това, за което й напомня“. Приятел коментирал колко страхотно изглежда двойката, но тя добави: „Тази снимка, ако увеличите, виждам колко здраво са стиснати кокалчетата му около моите“, каза тя на Опра.
„Усмихваме се и си вършим работата, но и двамата просто се опитваме да се държим.“
9. Меган не е била подготвена за кралското семейство
Разказвайки за първия път, когато се е срещнала с кралицата, Меган каза, че е била изненадана, когато научила, че трябва да направи реверанс. Трябвало бързо да се научи преди обяд с кралицата. „Казах: Но това е вашата баба. Той каза: Това е кралицата“.
Мегън добави, че никога не е правила проучване з кралското семейство.
10. Всъщност двамата се женят три дни преди сватбата
Милиони хора гледаха сватбената церемония на Хари и Меган в замъка Уиндзор през 2018 г. Двойката обаче разкри, че всъщност са били венчани от архиепископа на Кентърбъри на проста церемония три дни преди това.
„Обадихме се на архиепископа и просто казахме,„ вижте, този спектакъл е за света, но ние искаме да сме само двамата“.
11. Любимата фраза на Арчи е „карай безопасно“
Хари говори за Арчи и радостта, която изпитва, когато го извежда на разходка с колело. По време на интервюто бе показан клип как малкият Арчи играе на плажа с родителите си.
Хари разказа, че когато някой си тръгва, Арчи му казва „карайте безопасно“.
12. И … очакват момиче
Двойката потвърди, че очаква момиченце през лятото.
Хари каза, че това е „невероятно“ и добави: „Какво повече можете да искаш“.
Към края на интервюто Опра попита Метан дали все пак с Хари са стигнали до щастливи край. „Повече от всяка приказка, която някога сте чели“, каза тя./Вести БГ

Още по темата