Човек на Слави Трифонов издаде кога той ще проговори

Човек на Слави Трифонов издаде кога той ще проговори

„ЦИК още не е обявила още кои депутати влизат в следващия парламент, така че има още време Слави Трифонов да реши кога да говори, сега затова според мен се мълчи, има и други партии, които все още мълчат“.
Това коментира пред БНР Орлин Тодоров, доброволец, участвал в изработването на политическата програма на партията „Има такъв народ“.
Той уточни, че коментира темата само като гражданин, не е част от листите на партията на Трифонов.
Над 150 такива доброволци са помагали за изработването на програмата. Тодоров е автор на книгата „България 05 грешките в кода“, с анализ на политическото устройство на България.
Тодоров обясни, че програмата на партията на Трифонов е качена на сайта им, а за изработването и в продължение на три години са участвали 150 експерти от цял свят.
„В нея има предложения за реформа в доболничната помощ,  други това не го предлагат. Основното е, че „Има такъв народ“ е единствената партия, която е заложила в програмата си сериозни и всеобхватни реформи на политическите институции в България.
Защото те са блокирани в момента и те изключват гражданите от управлението на страната. Предлагат се реформи в Изборния кодекс, Закона за референдумите и Закона за партиите – там в тези три закона е „заровено кучето“ на проблемите в България.
Партията на Трифонов предлага мажоритарна система в два тура за изборите за народни представители и пропорционалната система – единичен прехвърляем вот при изборите за Европарламент и за общински съветници. И двете позволяват хората да си избират личности“, поясни още Тодоров.
Други тези в програмата на Трифонов са отблокиране на референдумите, реформи във финансирането на партиите, каза още Тодоров./Blitz.bg

Още по темата