Борисов се изправя пред 45-ото Народно събрание, Манолова обяви причината

Борисов се изправя пред 45-ото Народно събрание, Манолова обяви причината

Бойко Борисов ще се изправи пред 45-ото Народно събрание в петък. Първото редовно заседание на новия парламент ще започне с изслушване на премиера и създаване на комисия за ревизия на предишното управление. Това обяви в профила си във Фейсбук председателят на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, като уточни, че решението е взето на Председателски съвет.
По думите й, Борисов е извикан заради Плана за възстановяване и устойчивост. Манолова определи като саботаж решението на правителството в оставка да остави внасянето на плана на следващия кабинет.
Тя каза още, че утре ще бъдат обсъдени първите 3 комисии – правна, здравна и бюджетна. Ще бъдат избрани и техните членове.
Ще бъде гласувано и предложението на Манолова за създаването на Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с COVID-19.
Депутатите ще заседават в старата сграда на парламента до приключването на ремонта в новата сграда, обясни Мая Манолова.
На утрешното заседание, което ще започне в 10 часа, отново ще се гласува с вдигане на ръка, а не с електронната система, която е в залата в бившия Партиен дом./Вестник Марица
 

Още по темата