Хисар: Хотелиерите и ресторантьорите скочиха, искат отваряне на обектите/ВИДЕО/

Хисар: Хотелиерите и ресторантьорите скочиха, искат отваряне на обектите/ВИДЕО/

Недоволни хотелиери, ресторантьори и хора, заети в сферата на туризма изпратиха писмо да всички държавни институции и до ресорния министър Марияна Николова с настояване за яснота какво се случва. ПБ Новинар се срещна с управителя на хотел „Хисар“ Николай Крушовски, с изпълнителния директор на хотел „Аугуста“ Даниела Райкова и с представителя на хотел „Сана Спа“ в курорта Елица Никова.
Крушовски говори от името на целия бранш за огромните проблеми, които съпътстват бизнеса с постоянното отваряне и затваряне на хотелите и ресторантите. „Това, което чухме сутринта от брифинга на министър Ангелов на нас не ни хареса и изразяваме нашето абсолютно несъгласие с последните новини. Не отпадат забраните за работа. За нас това е една дискриминация, а в същото време сходни на нас държавни структури продължават да функционират, а нашите хотели стоят заключени, затворени и търпят огромни загуби. Никъде не е казано ясно, че нашите СПА центрове могат да работят при определени условия и спазване на противоепидемичните мерки. През тези месеци докато ту ни отварят, ту ни затварят, браншът търпи загуби за милиарди на национално ниво, губим персонал, хората търсят препитание в други сектори, оставаме без кадри“, коментира Николай Крушовски.
„Настояваме да отворят СПА центровете, в които ние лекуваме хората. Нашите Медикъл СПА центрове и Уелнес центрове работят не по-зле от съседните нам държавни центрове. Ние имаме доктори, апаратура, медицински сестри. В хотел Хисар имаме баро камера, която е точно за превенция на ковид. Трябва да се помисли и за ресторантите, да работят например с по-малък капацитет, но те трябва да работят“, заяви още Николай Крушовски.
Той каза, че в Хисар и сред колегите му се приема като блестяща идеята хотелите да бъдат превърнати в бази за хора, които са преболедували ковид.
Още от недоволството на бранша, вижте във видеото на ПБ Новинар…

Още по темата