Борисов: Следобед отпускаме няколкостотин милиона за детски градини

Борисов: Следобед отпускаме няколкостотин милиона за детски градини

„Днес следобед ще отпуснем няколкостотин милиона за детски градини и ясли, искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено“.
Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на интерконекторната газова връзка с Гърция.
„В момента работят министрите. Така че ще направим там, където има нужда, нови училища, детски градини и ясли“, подчерта Борисов.
Премиерът допълни, че Програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради „ще я говорим когато вече има лекарство или ваксини за ковид-19“.
„Да се надяваме, че светът ще започне да се връща към нормалния си живот, за да може да продължим с тези програми“.
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на интерконекторната газова връзка с Гърция. С него пътува и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
„Опитваме се да наваксаме забавянето в проекта заради пандемията от коронавирус“, съобщи министърът. „В момента заварки на тръби за връзката се прави в землището на село Манастир“.
Проектът е на стойност 240 млн. евро, като финансирането идва частично от бюджета, а друга част е по европейски програми.
„Това е мечта за много поколения българи. Ние нямахме шанс като млади да имаме диверсификация, вечно зависехме от това дали Русия ще ни врътне кранчето. Оттук идва независимостта. Така България изгражда своята газопреносна магистрала – изток-запад-север-юг, освен че намалихме цената на газа с 50%“, изтъкна Борисов.
„Всички, които са против диверсификацията, в момента призовават за оставка на правителството“, смята премиерът.
„Ако не сме ние да го бутаме с всичка сила, няма и да го има“, подчерта Борисов за изграждащият се газопровод.
Освен това днес стана ясно, че по разпореждане на Борисов ще бъдат закупени 80 хиляди литра вода за хората от Хасковска област, които втори ден са със спряно водоснабдяване заради превантивното спиране на водозахранването от басейна на река Марица. Питейната вода ще бъде осигурена със средства от партийната субсидия на ГЕРБ./Вести БГ

Още по темата