Борисов: До 2 месеца се справяме с ковид, 2000 лв. средна заплата

Борисов: До 2 месеца се справяме с ковид, 2000 лв. средна заплата

Средна заплата от 2000 лв. и увеличаване на размера на икономиката на България до 196 млрд. лв. (при близо 120 млрд. лв. за 2020 г. – бел. ред.) обеща премиерът Бойко Борисов, като посочи, че до 2 месеца ще се справим с пандемията от коронавируса.
„Много лесно се говори един път в годината. Десетилетия наред храм-паметникът е бил в окаяно положение и никой не го е правил, тези, които обичат много да говорят”, посочи Борисов при днешното си посещение на храм-паметник „Рождество Христово” край Шипка.
„Шипка, всички прекланяме глави, така че да може паметниците ни, които са изградени върху кръвта на нашите героите да бъдат в брилянтно състояние”, заяви премиерът.
„Още един-два месеца трябва да се справим с пандемията. Вчера правихме разчети и през следващите 4 години ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро – 196 млрд. лв. мога да го обещая. Когато преди 4 години взехме управлението никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. лв. Ковида ни спря за 1 година. Убеден съм, че с ваксинирането, с начина, по който лекуват лекарите, ще постигнем поне 2000 лв. средна заплата и нагоре, ще продължим санирането и разбира се на първо място църкви, манастири и джамии. Искам всички да са спокойни и доволни и да могат да се отдадат на вярата, има ли вяра има народ, морал, бъдеще”, заяви Бойко Борисов.
Премиерът мина и пред читалището в Шипка, където местни жители му благодариха за отпуснатите средства за възстановяване на сградата./Вести БГ

Още по темата