След драма с дузпи: Славия отстрани резервите на Монтана (ВИДЕО)

След драма с дузпи: Славия отстрани резервите на Монтана (ВИДЕО)

След драма с дузпи, Славия победи Монтана в последен мач от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България. На стадиона в „Овча купел“ редовното време завърши 1:1, като „белите“ изравниха в 90-ата минута. При изпълненията от бялата точка столичани вкараха всичките си удари, докато футболистите на Монтана пропуснаха един.
В 8-ата минута Рангелов изведе Сораков сам срещу вратаря. Младокът обаче, вместо да отправи удар, реши да комбинира с Радослав Кирилов, но пасът му бе пресечен.
В 13-ата минута Радослав Кирилов мина като на парад през няколко футболиста на Монтана, след което бе фаулиран на границата на наказателното поле. Изпълнението на нарушението се нае Рангелов, който обаче стреля право в стената.
В 20-ата минута Андреа Христов изведе с прекрасен диагонален пас Мартин Сораков, който нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала. Топката обаче премина покрай дясната греда.
180 секунди по-късно Монтана поведе. „Белите“ сгрешиха при изнасянето, Адам Буджамаа открадна топката и с мощен удар от 3-4 метра пред дъгата на наказателното поле прехвърли леко излезлия Светослав Вуцов за 0:1.

В 54-ата минута Славия можеше да изравни. След центриране от корнер, Дарко Тасевски засече от границата на вратарското поле. Марио Кирев обаче показа чудесен рефлекс и улови на голлинията.
„Белите“ натиснаха своя опонент, но не успяха да създадат почти нищо до 90-ата минута. Тогава гостите не успяха да изчистят топка пред наказателното си поле. Радослав Кирилов стреля по земята, Марио Кирев успя да докосне топката, която обаче мина под плонжа му и спря в мрежата за 1:1.
В даденото 3-минутно продължение нов гол не падна и мачът влезе в две продължения по 15 минути.

В самото начало на първото продължение Александър Златков стреля извън наказателното поле от въздуха. Топката обаче премина покрай лявата греда.
В 120-ата минута Славия можеше да стигне до победата. Удар на Калоян Кръстев от наказателното поле обаче профуча на сантиметри от дясната греда. Така изпълнение на дузпи трябваше да определи кой ще се класира за 1/4-финалите.
ДУЗПИ
Тасевски – гол
Орачев – гол
Кирилов – гол
Йорданов – гол
Сораков – гол
Георгиев – гол
Александров – гол
Цонков – аут
Кръстев – гол

Още по темата