23-ти ден на протеста: Продължават блокадите на ключови кръстовища в София

23-ти ден на протеста: Продължават блокадите на ключови кръстовища в София

Антиправителствените протести продължават. Продължават и блокадите на ключови кръстовища в София, предава NOVA. Общината преговаря с протестиращите за отпушване на трафика на „Орлов мост“.
Движението в центъра е затруднено. Градският транспорт се движи с променен маршрут. Снощи недоволните се събраха в „Триъгълника на властта“, където е разположен единият палатков лагер. Демонстрантите хвърляха яйца и домати по Министерския съвет, а около 9:00 вечерта тръгнаха на традиционното шествие, като крайната им цел беше „Орлов мост“.
„Опитваме се да разговаряме с тях и се надяваме те да проявят разбиране”, казват служителите. Исканията на протестиращите остават същите. „На мига, в който исканията ни за оставки бъдат изпълнени ние сме готови да освободим движението”, казват протестиращите.
„Постоянно разговаряме с хората, които са на блокадата. Днес се очаква да има по-сериозни преговори с тях”, каза комисар Тони Тодоров на брифинг в СДВР, като заяви, че полицията е на място, за да не допуска физически сблъсъци.
По време на изявлението на Тодоров стана ясно, че протестът на „Орлов мост“ не е позволен. Не можело обаче да се говори за толеранс от страна на органите на реда. Красимир Димитров информира, че в Столичната община са получени стотици сигнали от граждани, които са възпрепятствани да отидат до работните си места. Той уточни, че от рано сутринта се водят преговори с хората на „Орлов мост“.
„Има възможност по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” да пуснем градския транспорт, за да не се налага възрастни хора и инвалиди да изминават километри, за да намерят алтернативна линия”, каза още Димитров./Dariknews.bg

Още по темата