Германия тайно се готви за ядрена война

Германия тайно се готви за ядрена война

В момента рискът от започване на ядрена война е много висок, пише „Билд“

В Германия са се провели тайни учения за практикуване на военни операции с използване на ядрено оръжие, предаде вестник „Билд“.

Според немското издание ученията са се провеждали в авиобазата Ньорвених в Северен Рейн-Вестфалия с участието на германските ВВС и техни съюзници в НАТО. В маневрите са участвали изтребители-бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, като основната цел на ученията, както се посочва в материала, е отработка на отбраната на Германия с помощта на атомни бомби.

Статията също така изразява мнението, че в момента рискът от започване на ядрена война е много по-висок, отколкото през последните три десетилетия. Основната причина за това е оттеглянето на САЩ от Договора за ликвидиране на ракети със среден и по-малък обсег.

Според „Билд“ страните от НАТО признават, че заплахата от ядрена война сега е по-висока от всякога. През септември стана известно, че американски бомбардировачи Б-52, прехванати на 25 септември в небето над Балтийско море, тренират удари срещу Калининград. Освен това се съобщава, че бомбардировачи са извършили фиктивна атака по цели в Черно море.

Източник: Fakti.bg

Още по темата