Цацаров отговори на протестиращите, показа снимки на лидера на БОЕЦ с известни политически фигури

Цацаров отговори на протестиращите, показа снимки на лидера на БОЕЦ с известни политически фигури

КПКОНПИ излезе с позиция по повод водения лидера на ГД БОЕЦ протест пред сградата Георги Георгиев. Около час служебният вход беше блокиран, коеот създаде проблеми за служителите.
КПКОНПИ отговори на твърденията за неразследвани сигнали за корупция със снимки на лидера на БОЕЦ с известни фигури от политическия елит, включително и с премиера Бойко Борисов.
Ето и цялата позиция на разследващия корупцията орган:
Блокадата на сградата е извършена в нарушение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, по начина, по който такива действия бяха предприети досега по отношение на Министерство на правосъдието и на Централната избирателна комисия.
Ръководството на КПКОНПИ уважава правото на мирен протест на всеки български гражданин, включително и когато той е насочен срещу дейността на самата Комисия, но не може да приеме ултимативни искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места.
Протестните действия повлияха на нормалната работа и на друга институция с достъп през блокирания вход – Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, което също се помещава на пл. „Св. Неделя“ № 6.
Извършената незабавна проверка в дирекция „Противодействие на корупцията“ показва, че от началото на годината там са постъпили два сигнала за корупция за лица, заемащи висши публични длъжности, подадени от ГД „БОЕЦ“. По единия се осъществяват съответни оперативни действия, а по другия проверката е прекратена, тъй като от посочения подател /ГД „БОЕЦ“/ категорично са отрекли авторството на сигнала.
Прием на г-н Георги Георгиев от председателя на КПКОНПИ е отказан не само поради правилата за достъп до сградата и осъществената незаконна блокада на входа й. Основната причина, поради която какъвто и диалог с този гражданин е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството.
КПКОНПИ изразява благодарност на служителите на МВР, които не допуснаха нарушения на обществения ред пред сградата днес. Уважение заслужава и трудът на хигиенистите, работещи в Комисията, на чийто труд се дължи почистването на фасадата от хвърляните по време на протеста хранителни продукти./Новините БГ

Още по темата