Докторът на футболните национали пред KOTASPORT: Спортната публика не трябва да се дели от тази на концерти (ВИДЕО)

Докторът на футболните национали пред KOTASPORT: Спортната публика не трябва да се дели от тази на концерти (ВИДЕО)

Докторът на националния отбор по футбол Бисер Бочев, заедно с делегата на УЕФА Илия Илиев, гостуваха в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, двамата говориха за новите правила при рестарта на efbet Лига.
„Хигиена и физическа дистанция в помещенията, където е възможно. Първоначално в тренировките не трябваше футболистите да удрят топката с глава и да не я питат с ръце. В последните дни все по-стабилно се говори, че броят на заразените намалява. Мерките, които се полагат, стават все по-малко и се облекчават“, обяви д-р Бочев.
На въпрос защо по стадионите не може да присъстват 30% от капацитета на съоръженията, а биват допускани същият процент хора в кината и театрите, д-р Бочев заяви:
„Когато се написа тази концепция, все още тези мерки не бяха на лице. Предполагам, че при наличие на още основания, ще се помисли и за този въпрос. Важно е подсигуряването на зрителите. Обикновено това са едни компактни групи, които трудно биха спазвали дистанцията. Моето мнение е, че спортната публика не трябва да се дели от тази, която посещава концерти и други подобни мероприятия. Вероятно този въпрос много скоро ще бъде обсъден, както и в европейския футбол. Като цяло всички тези мерки се променят със заповеди на Министерството на здравеопазването и спорта“, допълни още той в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.
Илия Илиев заяви, че мерките, които се взимат, са по европейски стандарт.

Още по темата