Божков търси сделка с Борисов, смята Георги Кадиев

Божков търси сделка с Борисов, смята Георги Кадиев


Ексдепутатът и бивш заместник-министър на финансите Георги Кадиев коментира т.нар. комикс на Божков, на чиито страници присъства с предложението си за промени в Закона за хазарта, според които хазартните услуги да се облагат с такса в размер на 15% от оборота на фирмите. 

„Божков разказва точно това, което си мислех. “Разбойникът от опозиционната шайка”, т.е. аз, внася закон за 15 % данък. Не знам защо ме нарича разбойник, вероятно защото искам да плаща по-висок данък. ГЕРБ отхвърля закона. Борисов го праща при Менда, която му пише нов закон, който скрито го облагодетелства. После Борисов го праща при Горанов, който му иска 20% от печалбата, което Божков си плаща като поп цели 5 години. Приказката е без завършек. Не разбираме защо се разваля тази чудна схема.“, коментира Кадиев. 

Той отбелязва обаче, че докато няма доказателства, това е просто приказка за лека нощ. По думите му „алъш-веришът очевидно продължава и „Божков търси сделка с Борисов“.

„Горанов и Менда са без значение. 1 юни е. Ден на детето. Тази приказка не може да остане без продължение“, завършва публикацията на Кадиев във „Фейсбук“. 

По-рано бившият бизнес партньор на Васил Божков и собственик на „Ефбет“ Цветомир Найденов заяви, че Божков лъже, че е плащал на управляващите 20% от печалбата си от хазарт. „Това са такива смешни лъжи на Черепа, че само мега малоумници могат да се вържат“, смята Найденов. 

„Покрай приказките на Черепа, Али Баба вече стана синоним на лъжец … елементарното доказателство: Ако Черепа е бил рекетиран да плаща 20% от печалбата си във фирма, където той има 51%, то веднага Велинградският измамник, щеше да обяви на съдружниците си, че „рекета“ е 40% и на него да му излезе без пари“, категоричен е Цветомир Найденов, по чийто сигнал започна разследването срещу Васил Божков за неплатени хазартни такси в размер на 700 млн. лева. 

Нееднократно Найденов твърдеше, че Божков е „поръчвал убийства“, като прокуратурата повдига на укриващия се в Дубай бизнесмен и обвинения за “ за подбудителство към убийството на четири човека, както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на жена. “

Още по темата