Арестуваха собствениците на „Приста ойл“

Арестуваха собствениците на „Приста ойл“

Собствениците на „Приста Ойл“ – братята Пламен и Атанас Бобокови са задържани.
Те са разследвани са участие в организирана престъпна група за злоупотреби с отпадъци. Срещу тях има доказателства за фиктивен износ на опасни отпадъци към Германия, както и за укриване на данъци в особено големи размери, съобщава БНТ.
По непотвърдена информация двамата братя са в ареста с полицейска заповед за 24 часа. Предстои да се прецени дали и какви обвинения да им бъдат повдигнати, като в случай, че бъдат привлечени като обвиняеми, е възможно арестът им да бъде удължен до 72 часа, както и да се иска постоянното им задържане.
Още от сутринта в различни части на страната се провеждаха спецакции, като се проверяваше къщатата на Бобокови в Русе, както и заводът „Монбат“ в Монтана.
По-рано днес беше задържан и зам.-министърът на екологията Красимир Живков, който е разследван за участие в организирана престъпна група, която е злоупотребявала с отпадъци – в това число и опасни.
Според обвинението заедно с Живков в схемата е участвал и бившият шеф на екоинспекцията в Плевен. Именно там в началото на годината бяха открити голямо количество несепарирани отпадъци, внесени от Италия./Вестник Марица

Още по темата