Спипаха най-търсените изкусителки след години издирване

Спипаха най-търсените изкусителки след години издирване

Никога не са действали сами, нито са импровизирали, тъй като всичко е било предварително планирано. Някои от техните удари са били обмисляни в продължение на месеци, за да са сигурни, че ще успеят. След години на преследване полицейските власти в Аржентина най-накрая успяха да заловят и арестуват т.нар. черни вдовици.
Престъпната групировка се състояла от четири жени – сестрите Синтия Новийо (на водещата снимка) и Макарена, тяхната доведена сестра Карен Ниева и общата им приятелка Памела Соса. В продължение на две години (между 2018 и 2020 г.) момичетата са изкушавали заможни мъже и футболисти, след което са ги дрогирали и ограбвали, в т.ч. луксозни коли, скъпи часовници и пари в размер на милиони долари. По информация на прокуратурата всяка една от тях си е сменяла името всеки път, когато е извършвала престъпление, като винаги са избирали едно измежду четирите имена – Мару, Мика, Камила или Мартина.
36-годишната Синтия Новио, или Мика, с чието име се е представяла пред набелязаните си жертви, може да се „похвали“ с най-богат криминален стаж от останалите. На 8-и февруари 2019 г. местен съд я осъжда на осем месеца ефективен затвор заради шест грабежа, сред които и въоръжени.
Сега момичешката банда се изправя пред съда за това, че между 2018 и 2020 г. са обрали най-малко петима милионери чрез специфични техники на ухажване и прелъстяване. Всъщност основните им жертви са били най-вече мъже с големи финансови възможности, като запознанството им ставало или чрез социалните мрежи, или на живо. Веднъж клъвнала на въдицата, жертвата завеждала някое от момичетата в луксозните им вили, където след това били упоявани. В това време всяка една от тях действала светкавично бързо – взимала само тези вещи, които имали най-висока цена – бижута, златни часовници, редки антики, кюлчета, а понякога и автомобила в гаража.
Последният удар на „Мика“ и „Мару“ е от 25-и май, когато оплитат в паяжините си известен шеф-готвач. Отивайки в жилището му, те го упояват по добре познатата схема, след което двете отмъкват близо 70 хил. долара в брой, два златни часовника, телефонът му, който е последен модел, и се измъкват с колата – Тойота Корола, която негов приятел му е дал назаем.
Очаква се скоро да бъде насрочена датата за делото срещу т.нар. черни вдовици./Новините БГ

Още по темата