Обмисля се връщането на три класа от 5-и до 12-и в училище на 4 февруари

Обмисля се връщането на три класа от 5-и до 12-и в училище на 4 февруари


Обмисля се от 4 февруари три класа от 5 до 12-и да се завърнат присъствено в училище, ако заболеваемостта продължава да спада. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който посети заедно с премиера Бойко Борисов град Раковски.

Ангелов допълни, че утре предстои да разговаря по темата с министъра на образованието и ще бъде взето решение кои класове точно ще се върнат в училищата. „Ако продължава да спада заболеваемостта под 120 на 100 000, ще разрешим три класа – от 5-и клас до 12-и, може би 7-и, който е най-важен, 12-и и сигурно 8-и или 5-и. Това ще го решим, ще имаме решение“, посочи той.

Министърът на здравеопазването определи като изключително сериозни нарушенията на противоепидемичните мерки в две от проверените през изминалата нощ заведения. „Наложени са актове както на организаторите на събитията, така и на всички, които са присъствали, така че няма да се поколебаем да запазим здравето и живота на всеки един българин, каквото и да ни коства като контролна дейност. Продължаваме ежедневно“, категоричен е Ангелов.

Редица нарушения на противоепидемичните мерки установи полицията през изминалата нощ в столицата. Най-голямото от тях е в ресторант в известния столичен хотел „Маринела“, където е имало близо 60 души.

Още по темата