Над 300 от Пловдив и областта се отцепват от СДС, отиват при Цветанов

Над 300 от Пловдив и областта се отцепват от СДС, отиват при Цветанов

Над 300 души от СДС в Пловдив и областта се вливат в новия проект на Цветан Цветанов. Това обяви на пресконференция под тепетата досегашният координатор на сините за Южен Централен район Георги Пилев.
По думите му това решение е взето от представители на структурите в 15 общини и шестте района в Пловдив.
Пилев се мотивира с това, че през последната една година членовете на пловдивската организация на СДС били силно обезпокоени от нещата, които се случват в синята партия. Според него сините, начело с ръководството им, абдикирали от политическия живот, а в редиците на Съюза на демократичните сили имало тотална липса на партиен живот.
„Над една година не е свикван висшият орган на партията във времето между Националната конференция и Националния съвет, който трябва да формира партийната политика. Контролният съвет, който следи за изпълнението на устава на партията също не е свикван от над две години, въпреки подадените жалби. Всичко това ни навежда на мисълта, че решенията в СДС се взимат авторитарно и е нарушен демократичният принцип в партията“, категоричен беше Георги Пилев.
Той добави, че сред електората и симпатизантите на синята идея се наблюдавало силно обезверяване и хората тълкували политиката, която води националното ръководство като отказ от идеите, заради които бе създаден СДС.
„Заради това представители на 15 общини от областта и 6-те района в Пловдив направихме детайлен анализ и стигнахме до решение, че в рамките на СДС не можем да получим политическа представителност на структурите, които са в областта. Така решихме, че единственият вариант да защитим идеите на нашата политическа общност е да потърсим политическото си бъдеще в друг политически субект. От всички политически субекти в публичното пространство, най-близък до нас идейно и геополитически ориентиран е проектът на Цветан Цветанов „Републиканци за България“, посочи Георги Пилев.
По думите му проектът на Цветанов бил ориентиран силно вдясно и бил с евроатлантическа насоченост.
След среща с Цветанов утре бившите вече сини обявяват публично решенията си.
„Смятаме, че този проект може да консолидира евроатлантическата общност в България“, подчерта Пилев. Той допълни, че утре отцепниците ще се срещнат в Пловдив с Цветан Цветанов, за да обсъдят действията си, а после ще обявят публично взетите решения.
„Нашата дума не се чува на Национален съвет. Член съм на СДС от 30 години и така не е било, даже и телефоните не си вдигат“, коментира председателят на СДС-Пловдив Никола Хаджийски.
Георги Пилев пък допълни, че днес ще информират за решението си Националното ръководство на СДС./DCnews.bg

Още по темата