Димитър Гърдев: Няма взривяване на мостове, от ИТН сме диалогични

Димитър Гърдев: Няма взривяване на мостове, от ИТН сме диалогични

„Няма взривяване на мостове. Ние сме диалогични. И в комисиите също по този начин подходихме. Нека не спекулираме, не знаем кой ще е мандатоносителя, какво ще е предложението, дали изобщо ще се стигне до трето предложение”. Това коментира в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия Димитър Гърдев от ИТН относно третия мандат за съставяне на правителство.
Запитан дали от ИТН биха подкрепили все пак правителство с третия мандат, Гърдев каза: „Да видим какво ще е предложението”.
„Дори да сте най-голямата политическа сила може да сте в опозиция. Пример – ГЕРБ в миналото Народно събрание. Когато нямате подкрепа, остава като ваша роля да бъдете коректив на онези, които правят едни сливания, обединения”, коментира Гърдев.
„Водят се преговори за трети мандат. Но ние няма да участваме в правителства с партиите на статуквото – БСП, ДПС, ГЕРБ. Ако носителите на третия мандат, се обърнат за подкрепа към някоя от тези 3 партии, могат да направят правителство, но ние ще бъдем опозиция”, каза Гърдев./Новините БГ

Още по темата