МС реши: Създава се нова община в България!

МС реши: Създава се нова община в България!

Създава се нова община Обзор в област Бургас. Това става възможно след като МС прие решение за административно-териториална промяна за отделяне на населени места от община Несебър.
Така те се отделят от Несебър и се обединяват в нова община с административен център гр. Обзор.
В нея ще влизат следните населени места – гр. Обзор, с. Баня, с. Емона, с. Козница, с. Паницово, с. Приселци и с. Раковсково.
С извършването на тази административно-териториална промяна се цели да се създадат по-благоприятни условия за задоволяване на ежедневните потребности на населението от административни, социални, здравни, транспортни, финансови и други услуги, както и осъществяване на по-ефективно и ефикасно управление на територията на населените места, обхванати от инициативата за създаване на новата община.
Промяната ще влезе в сила от деня на обнародването на Указа на президента в Държавен вестник, като общият брой на общините ще стане 266.
Кметът на Обзор също коментира огромната промяна. Ето какво написа той в личния си профил във „Фейсбук“:
Уважаеми съграждани!
С изключителна гордост и чест искам да ви съобщя, че проектът за решение на Министерски съвет за административно-териториалното отделяне на гр.Обзор и съставните му селища като самостоятелна община Обзор, област Бургас – е вече факт.
Искам да благодаря лично на премиера г-н Бойко Борисов, на Министерски съвет, на кмета на гр.Бургас – г-н Димитър Николов, на Областен управител Бургас – г-н Вълчо Чолаков, на областен координатор ПП ГЕРБ Бургас – г-н Димитър Бойчев, на всички лидери и общественици, които застанаха с твърда позиция и подкрепа зад хората на Обзор и съставните ни селища. Тези, които дадоха път на упражняването на пряка демокрация от страна на местното население. Тези, които повярваха в нашето желание и усърдие за създаване на едно по-добро място за живот, за големите мечти на нас малките провинциални градчета, за това, че ни давате шанс да развием потенциала на едно прекрасно кътче, където с правилните хора заедно да направляваме бъдещето на един прероден Обзор!
Уважаеми съграждани! Скъпи приятели!
Лично на Вас благодаря за гласуваното доверие, за мощната подкрепа – морална и процентна с категоричното ви заявяване на Референдума, за това, че ме напътствате, за това, че ме критикувате! За това, че само със силна воля и обединение – ние заедно ще вървим по пътя на историята, която ще помни и прославя!
Благодаря на Инициативния комитет „За отделяне на Обзор като самостоятелна община“ и на тези, които помагаха с всички сили и средства – за смелостта и отстояването им срещу негативите, които съпътстваха пътя до тук!
Гордейте се! Утре е Благовещение! За мен това е най-благата вест към настоящия момент! Благодаря! От тук нататък ни чака много работа, много нови предизвикателства, но след всичко, което се случи – аз вярвам! Ще се справим! Благодаря! /Blitz.bg

Още по темата