Ангелов пред прокуратурата: Обърках се за фурмите

Ангелов пред прокуратурата: Обърках се за фурмите

Собственикът на фирма „ Градус” Иван Ангелов заяви по време на разпит в прокуратурата, че фурмите, получени от ОАЕ са били дарени, съобщава NOVA.
„Призовани сме по сигнал на гражданско движение „Боец”, призоваха ни по телефона”, посочи адвокатът му Менко Менков. Той коментира още, че се касае за търговски спор между двама бизнесмени и категорично отрече твърденията на Светослав Илчовски за борсови спекулации и рекет.
На 5 май в парламентарната комисия за ревизия на управлението през последните 10 години земевладелецът Илчовски посочи Ангелов като ковчежник на бившия премиер Бойко Борисов и обясни откъде са златните кюлчета, които се предполага, че са се намирали в спалнята в служебното премиерско жилище в Бояна, както и че са заснети от плеймейтка.
Илчовски твърди още, че Ангелов изкуствено е завишил оборотите на компанията си, за да я листне на борсата.
По думите на Менков Комисията за финансов надзор е излязла с решение, че няма такова нещо, но Ангелов е поискал допълнителна проверка, за да се изчисти името му.
Още преди 2 седмици Ангелов отрече всички обвинения освен, че познава Борисов, играят карти, чуват се по телефона и бившият премиер му е помагал в бизнеса. На изслушване в комисията за ревизия на 7 май Ангелов обяви още, че е участвал в бартерна сделка между България и ОАЕ.
„Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба”, заяви тогава Ангелов.
Днес обаче обяви, че се е объркал и фурмите са били дарени на БЧК./Вести.БГ

Още по темата