Захариева нападна ИТН: С промените в ИК целят да си осигурят служебна победа

Захариева нападна ИТН: С промените в ИК целят да си осигурят служебна победа

Мая Манолова злоупотребява с правомощията си на народен представител. Аз очаквам да започне да арестува хора по улиците. Законите и конституцията не са над народните представители. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева в студиото на „Тази събота“ по БТВ.
„Омръзна ми една политическа партия с малко над 4% подкрепа да си присвоява силата и властта на суверена“, коментира поведението на Манолова тя.
По темата с мораториума върху действията на правителството Захариева каза: „Няма юрист, който да отрече, че решението за мораториум е противоконституционно и незаконно. Те спират функционирането на всички държавни органи. Не знам дали осъзнават какво са приели. Г-жа Манолова не знам от кога мрази този парламент при положение, че той я избра за омбудсман. На мен лично ми е звъняла по телефона“.
ИТН няма да предложат кабинет според нея: „Очевидно единствената цел беше да внесат 7 законопроекта за изборния кодекс, за да си осигурят служебна победа“.
Президентът не е дал възможност на ГЕРБ за преговори, заради бързото връчване на мандата. Ситуацията на изолация на партията не е нова, защото този сценарий се е случвал през 2013 година при кабинета Орешарски. Противопоставянето в този парламент няма да доведе до нищо добро. Захариева обясни загубата на 300 000 гласа на ГЕРБ с нивото на избирателната активност.
Тя коментира отношенията между САЩ и Русия: „Българското правителство реагира по всички случаи. Ще дам примери с Навални, случаите в Чехия, напрежението в Украйна. Президентът обаче не реагира изобщо. Отношенията са обтегнати. Когато имаме доказателства за извършване на незаконна дейност, ще реагираме“./Новините БГ

Още по темата