Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония (ВИДЕО)

Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония (ВИДЕО)

Снимка: Pixabay.com

По време на ежегодния Вевчански карнавал в РС Македония бе запалено българското знаме.

Това се е случило на финала на мероприятието в село Вевчани, когато традиционно се палят маски, пише местната телевизия Алсат, предаде Нова телевизия.

Според кмета на селото напрежението сред участниците в карнавала е ескалирало заради силното присъствие на полиция. Такова е имало, тъй като провеждането на фестивала е било забранено, но жителите на селото са се самоорганизирали.

Денеска продолжи традиционалниот Вевчански карневал откако вчера полицијата ги растера граѓаните поради прекршување на мерките за групирање на јавен простор. Ви пренесуваме дел од денешната атмосфера ⬇️ pic.twitter.com/5sEQ6fkaUd— Радио МОФ (@RadioMOF) January 14, 2021

Външното министерство на България взе отношение:

По повод медийните публикации за изгорено българско знаме в село Вевчани в Република Северна Македония, вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на Република Северна Македония силното ни възмущение от този вандалски акт. В съобщението се посочва, че посланик Ангелов вече е направил остър устен демарш в МВнР на Република Северна Македония.

Източник: Novavarna.net

Още по темата