Кирил Петков: Хората, на които спряхме кранчетата и милионите, намериха пролука през ИТН да ни атакуват и разкарат

Кирил Петков: Хората, на които спряхме кранчетата и милионите, намериха пролука през ИТН да ни атакуват и разкарат

За мен беше много учудващо, че в първия ми ден в парламента ме атакуваха три партии. От две очаквах атаки – ГЕРБ и ДПС, защото спряхме много пари и привилегии на определени хора и кръгове. Тези хора са сложили парите на данъкоплатеца в джоба си и са върнали определени суми към тогавашните управляващи. Нормално бе да ни атакуват ГЕРБ и ДПС, защото това означава, че сме си свършили работата.
Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ служебният министър на икономиката Кирил Петков.
„Най-много ме изненада атаката на „Има такъв народ“ (ИТН). Уж хора на протестите, уж хора на промяната, въпреки че не съм ги виждал по протестите. Явно спирането на милоните и паричните потоци е ядосало тези определени хора и те са намерили пролука през ИТН, за да направят всичко възможно да ни разкарат. Явно те са се надявали, че нас ще ни има 2-3 месеца и после нещата ще продължат по старому. Открихме много нередности и спряхме много кранчета. Представете си как са се чувствали тези хора и са си викали – леле, дано тия министри не продължат и отново да започнат проверките на фризьорски салони, кафенетата и магазините за цветя. Ние знаехме, че тръгваме на битка срещу хора с огромни интереси и те явно са намерили начин да ни атакуват и чрез ИТН. Единствено „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ се държаха нормално. Тези фирми и кръгове намериха начин да ни отрежат пътя да бъдем редовни министри. Това са бизнеси на лобизма и корупцията, това не са нормални бизнеси. Най-важното е, че научих две неща. Първото е, че можеш да спреш парите на такива хора. Трябва воля и желание. Запознах се с хора, които са независими и чисти, готови да водят тази битка. Лошата новина е, че средствата, срещу които се борим, са огромни“, разкри Петков.
„Аз съм министър на Република България и на българите. Президентът показа, че може да се даде възможност на независими хора да управляват и решават, без да има звънене, натиск и напътствия. Фактът, че не сме поканени с Асен Василев за редовни министри показва, че сме независими. Нямам абсолютна никаква обвързонст с г-н Прокопиев. Единствено съм позлвал разследващи материали на неговите издания. Мога да дам пример с Държавната консолидационна компания. Не бях чувал за нея преди да прочета няколко статии“, отговори Кирил Петков на въпрос дали е министър на Иво Прокопиев.
„Невероятно е, че вчера Слави Трифонов си позволява да говори за факти, които са излезли в един определен жълт сайт. Това много ме учудва. Асен Василев никога не е подписвал правото на строеж на фирмата, в която съм бил партньор в един момент. Разрешителното е издадено от министър Драгомир Стойнев. Цялата история е съшита с бели конци и никой не цитира този документ. Той е факт“, коментира министърът вчерашното изказване на Слави Трифонов.
„Мен ми е интересно как хората, на които са спрени парите и порциите, са намерили път за атака през партия уж на протеста. Най-важното е, че показахме, че нещата може да се променят. Повече не трябва да допускаме да се случват тайни схеми. Аз обещавам на зрителите, че ще следим всяка една стъпка на новото правителство. Вече съм запознат с тайната завера на корупцията и знам къде да търся. Няма да допусна отново да ни крадат по този начин.На хората им омръзна да ги карадат. Ето показахме, че има хора, на които им пука за държавата и няма да крадат. Още при първата схема и съмнение за корупция на новите управляващи, независимо кои са те, аз ще организирам протести“, обеща за финал Кирил Петков.  /Новини.БГ

Още по темата