Вижте свободните работни места: Търсят IT спецове срещу 4500 лв. и чистачи за 850

Вижте свободните работни места: Търсят IT спецове срещу 4500 лв. и чистачи за 850

Разработчици на софтуер и чистачи и помощници в домакинства, хотели и учреждения търсят в Бюрото по труда в Пловдив. ИТ спецовете ще се разписват срещу заплата от 4 500 лв., а почистващият персонал срещу 850 лв. Изискванията към разработчиците на софтуерни приложения са над 3 години доказан лидерски и управленски опит и над 5 години практически опит.
Практика в писането на тестов код, покрит с модулни тестове за back-end и front-end, както и много добро владеене на английски език е предимство. Докато при тях изискванията са високи, то за чистачите е достатъчно да имат основно или средно образование. За кандидатстване на половината от свободните места се изисква свидетелство за управление на мотокар.
Голямо е търсенето и на учители, става ясно от обявените свободни позиции. Педагози са нужни за детските градини, както и по биология и химия, география и икономика, музика. ​ На пазара на труда има и нужда от инженери по електротехнологии. Те трябва да могат да проектират електрическа схема на устройството и печатни платки на продукта. Освен това трябва да участват в етапа на сертифициране на продуктите и в анализирането им. Глад за кадри има в преработващата и хранителна промишленост.
Малко над 50 на сто от безработните в града под тепетата са учили до 12. клас, а тези с диплома за висше са 30%./Вестник Марица

Още по темата