Хакнаха профилите на Илон Мъск, Бил Гейтс и Джеф Безос в „Туитър“

Хакнаха профилите на Илон Мъск, Бил Гейтс и Джеф Безос в „Туитър“

Профилите на Илон Мъск, Бил Гейтс и Джеф Безос в „Туитър“ са били хакнати, съобщава Си Ен Ен.

Хакерите обещали от името на известните личности, че ще удвоят преведената сума на техните последователи в социалната мрежа, ако въпросните средства постъпят възможно най-скоро на сметката им. Хакерите са успели да съберат 55 000 долара, уточняват от Си Ен Ен.

Атакувани са били и официалните страници в „Туитър“ на американските компании Apple и Uber. Ройтерс от своя страна съобщава, че са били хакнати и профилите на предприемача и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, на рап изпълнителя Кание Уест и на бившия американски вицепрезидент Джо Байдън. По-късно стана известно, че са били „разбити“ и профилите на холдинга „Бъркшър Хатауей“ на Уорън Бъфет и на президента на САЩ Барак Обама (2009-2017). След известно време съобщенията от хакнатите профили били изтрити.

В момента от „Туитър“ проучват как е станал пробивът.

„Разполагаме с информация за инцидента, разследваме случая и предприемаме мерки за отстраняване на последствията от него“ – съобщават от „Туитър“ и обещават своевременна допълнителна информация.

Към днешна дата от профилите на посочените хора и компании много от съобщенията на страницата им са изтрити. На някои от тях не са останали никакви постове. Такъв е случаят, например, с профила на компанията Apple

Източник: Petel.bg

Още по темата