Zооm дебатът между Божков и Борисов не се състоя

Zооm дебатът между Божков и Борисов не се състоя


Обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува скрийншот на изпратена от него покана до премиера Бойко Борисов за предизборен дебат в платформата за видеоконферентни разговори Zoom. Божков предлагаше срещата да се проведе в 20:00 часа. 

Час по-късно бизнесменът се включи на живо във Фейсбук и съобщи, че Бойко Борисов така и не се е появил. „Вероятно е ангажиран да харчи държавни пари за предизборната си кампания“, каза Божков.

„Имам няколко въпроса, които да му задам при евентуален дебат. Първо: Защо уби „Левски“ и го изпрати в зоната на изпадащите отбори? Второ: Как ще харчи парите от чекмеджетата? Трето: С какъв морал, при толкова компромати, се явява отново на избори и претендира да управлява държавата? Четвърто: Отговорно ли е това, което направи и не можа да измисли някаква нова и по-различна предизборна програма? Чакам три дни дни в удобно за него време. Бъдете здрави“, завърши той.

„Ако това време не е удобно за него, ще го чакам в следващите три дни“, уточни бизнесменът още в петък, когато съобщи, че възнамерява да покани премиера и лидер на ГЕРБ на предизборен дебат. „Поради наложеното ми медийно затъмнение ще му изпратя покана за Zoom среща на личната му Фейсбук страница“, уточни тогава хазартният бос.

Божков е водач на листата на „Българско национално обединение“ в столичния 25-и избирателен район. Там той ще мери сили с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и с председателя на БСП Корнелия Нинова, както и с Христо Иванов от „Демократична България“. В същия район е и адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“

Преди няколко дни хазартният бос пусна видео в социалните мрежи и се тагна от квартал „Ла Барселонета“ в Барселона. А само седмица преди това написа „Идвам“ и обяви, че Съдът на Европейския съюз в Люксембург е отменил европейската заповед за ареста му. 

Съдържанието на видеото, заснето уж в Барселона, бе изцяло предизборно и от него бе трудно да се установи дали наистина той е в Европа, където би могъл да бъде задържан по искане на българските власти. 

Партията на Васил Божков не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията на бизнесмена бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии.

Впоследствие Божков предложи на Слави Трифонов да се явят с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а шоуменът отказа. В отговор хазартният бос каза по адрес на Трифонов: „Слави – силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за хунтата. Жалко.“

Бизнесменът ще използва регистрацията на партия „Българско национално обединение“ (БНО), за да участва в предстоящите парламентарни избори. Партия БНО предоставя 100% от листите на Божковата формация.

Още по темата