Общи принципи и идеи ни събират с БСП

Общи принципи и идеи ни събират с БСП


„Общи принципи и идеи ни събират с БСП… Видяхме какво се случи в предишния парламент, когато никой не искаше да говори с никого. Видяхме, че ако това бъде повторено на следващи избори, то няма да доведе до нищо добро за икономиката. За нас е важно изпълнение на нещата, важни за хората“. 

Това заяви проф. Минчо Христов от „Движение на непартийните кандидати“. Движението ще се яви на изборите за 46-о Народно събрание с коалиция „БСП за България“. 

Проф. Христов подчерта, че движението не вижда друга възможност за коалиране за предсрочния вот. 

„Ако затъваме в дребни партийни боричкания и тарикатски изчисления, оставяме настрана важните проблеми… Трябва да направим така, че парите, в които се къпем, да не отиват в джобовете на шепа тарикати, а по направление – за образование, за здравеопазване“, допълни той.

“Корнелия Нинова покани “Движението на непартийните кандидати” да се присъединим към широката лява коалиция.Събират ни общи принципи и идеи. Програмата на БСП се припокрива почти изцяло с нашата платформа. Давам само няколко примера: преизчисление на пенсиите, увеличение на заплатите и прогресивно подоходно облагане, болниците да не бъдат търговски дружества”, заяви пред БНР проф. Минчо Христов от “Движение на непартийните кандидати”.

Като друга причина за голямата лява коалиция Христов изтъкна случилото се  в предишния парламент – когато никой не говореше с никого. Той бе категоричен, че ако и на следващите избори това се повтори, то няма да доведе до нищо добро за страната.

“Смисълът на политиката е как животът на хората да стане по-добър.  Ние искаме тези идеи да станат реалност и не виждаме друг потенциален партньор освен БСП.”, бе категоричен Минчо Христов.

Като пример за контраст на ценностите на лявата коалиция и другите партии, проф. Христов даде пример с “Има такъв народ”, които направиха всичко възможно да не допуснат преизчисление на пенсиите и в крайна сметка го бламираха: “Това е изключително грозно спрямо възрастните хора”, подчерта е той.

“От “Демократична България” казаха, че няма пари за пенсии. Има пари, но те потъват. Миналата седмица стана ясно, че са опростени 10 млрд. лв. на една шепа кухи фирми, свързани с властта. Отделно се крадат 6-7 млрд. лв на година от обществените поръчки и 2-3 млрд. лв от Здравната каса. Ние искаме да спрем това”,  бе категоричен Минчо Христов.

“Трябва да направим така, че всички тези порочни практики да спрат. БСП достойно защитаваха позициите на хората в парламента.”, завърши проф. Христов.

Още по темата