Губим и това лято британските туристи

Губим и това лято британските туристи

България губи британските туристи и това лято. Причината – кабинетът на Великобритания остави страната ни в жълтата зона за пътувания вчера. Това означава, че продължава да важи налагането на карантина при пристигане от България. В същата категория остават още нашите съседки Гърция и Турция. В зеления списък без налагане на карантина при пристигане влязоха Балеарските острови (Ибиза, Менорка, Майорка и Форментера) в Испания, Малта и остров Мадейра в Португалия, обяви BBC. От карибския басейн влязоха Ангуила, Антигуа, Бермуда, Барбадос, Британските вирджински острови, Кайманите, Доминиканската република, Гренада, Монсерат и др.
Оставането на България в жълтата зона означава, че британските туроператори ще отменят окончателно чартърните си програми за целия сезон, предаде TravelNews.bg. Така хотелите в големите курорти по българското Черноморие ще останат без британски туристи. Някои дори въобще няма да отворят, коментираха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас – „Balkan holidays UK“, отмени вече цялата си чартърна програма до България за месец юли. Сега се очаква да бъде отменена и за останалите месеци, а резервациите да бъдат прехвърлени за сезон 2022 г., обясниха от компанията. Другият голям туроператор TUI UK също вече обяви, че няма да пусне чартърите си до България до края на юли. След оставането в жълтата зона се очаква да ги отмени за целия сезон. Същото ще стори и още един голям туроператор – JET2Holidays.
Въпреки, че случаите на коронавирус у нас намаляват, Великобритания наблюдава процента на ваксинираните, осигуряването на карантинни хотели и тестването на чуждите туристи във всяка дестинация. И по трите показателя България не е напреднала./Вестник Марица
 

Още по темата