Луд гол руснак избяга от болницата в Ловеч

Луд гол руснак избяга от болницата в Ловеч

Психично болен гол руснак избяга от лудницата в Ловеч. Полицай пострада при задръжането му.
Наложило се органите на реда да използват стоп патрони, потвърди за БТА директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов. Инцидентът е станал вчера /4 август/ около 14.30 часа на средновековната крепост в града.
Началникът на Първо мъжко отделение в психиатричната болница д-р Катя Едрева обясни, че около 13.15 часа, при смяната на персонала и отваряне на желязната врата, 42-годишният пациент е ударил фелдшера, изблъскал го и избягал. Въпреки че веднага входовете на болницата са били заключени, той е прескочил оградата.
Уведомени са органите на реда и е започнало издирването му. От охраната на крепостта е бил подаден сигнал, че в района има мъж, който се държи непристойно и е без дрехи. Полицейски патрул на място е предприел действие за установяване и задържане на лицето. Тъй като мъжът е оказал съпротива, се е наложило използването на помощни средства и оръжие със стоп патрони. При сблъсъка от агресивното лице е пострадал и един от полицаите, който е настанен в ловешката болница за наблюдение, без опасност за живота.
Простреляният психичноболен е приет в лечебно заведение в Плевен, опериран е и също е без опасност за живота.
Маринов уточни, че мъжът е гражданин на Руската федерация, бил служител на руската армия, но има и български документи за самоличност.
Д-р Едрева посочи, че в болницата е постъпил преди шест години от Дом в Елхово, тъй като е бил с тежко агресивно поведение. Към момента на бягството е бил на инжекционна терапия, заради обостреното му състояние.
Разследването по случая продължава. Образувана е и проверка за действията на полицейските служители на терен, каза още комисар Маринов./Вестник Монитор

Още по темата