Гарелов: Мълчанието на Слави Трифонов трябва да приключи

Гарелов: Мълчанието на Слави Трифонов трябва да приключи

Понеделник е денят на осъзнаването. Във вторник вече трябва да имаме ясни заявени намерения на тези, които ще съставят правителство. Вероятно това ще бъде „Има такъв народ“. Мълчанието на Слави Трифонов трябва да приключи.
Това заяви в интервю за БГНЕС журналистът Иван Гарелов.
Според него в деня след изборите трябва да се сложи едно ново начало.
„Не трябва да се губи инициативата и още първите дни след изборите трябва да се излезе с ясни решения. Те трябва да са вече в джоба на политиците“, каза „Мистър Панорама“.
За намиране на решение той разчита много и на президента Румен Радев. „Очевидно е, че той е господар на положението в момента. Това личи най-вече от състава и действията на служебното правителство. Предполагам, че този контрол над развитието на нещата ще се запази“, заяви Гарелов.
Той смята, че моделът на служебното правителство трябва да се запази.
„Това означава в бъдещия кабинет да има и експерти, и умерени представители на политиката, но умерени, приемани и останалите партии. Този кабинет трябва да бъде съставен от трите партии на протеста. Но това не означава, че те имат еднакви, изгладени отношения, напротив всеки ще има своите претенции. Слави Трифонов ще има претенциите, че е спечелил изборите, „Демократична България“ – че е с най-голям политически опит, защото някои от техните лидери дори са били в правителствата на Бойко Борисов. „Изправи се! Мутри вън!“ ще кажат, че са били най-активни на протестите. Те имат няколко амбициозни дами, които ще искат да заемат своето място в новите структури на властта“, заяви Гарелов и разкри пред БГНЕС, че в първите дни на следващата седмица ще има голямо интервю с лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.
Някои от министрите в сегашния служебен кабинет трябва да останат и в новото правителство. „Ще има и нови, ще има и изненади. А най-важната изненада е кой ще бъде премиер, нали така – ние нямаме още яснота, но мисля, че ще се изясни и това и до вторник“, заяви „Мистър Панорама“. Той не изключи бъдещото правителство да има дълъг живот. Още повече, че идват и президентски избори./Вестник Марица
 

 

Още по темата