Борисов: Ще съберем 120 депутати, показахме воля за рестарт

Борисов: Ще съберем 120 депутати, показахме воля за рестарт

Ще съберем 120 депутати, предложението ни беше нужно, за да покажем има ли политическа воля за рестарт, каза премиерът Бойко Борисов във Видин.
И за децата е ясно, че Великото Народно събрание може да промени всичко в проекта, това е само една чернова, добави той..
„Вчера станаха ясно много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико Народно събрание и нова конституция за били празни. Какво се оказа? Че всички са лъгали! Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите”, каза Борисов.
„Това е много хитър сценарий – колегите, които не мога да нарека десни, отидоха и уплашиха Ахмед Доган и сега БСП, ДПС, Радев и олигарсите са заедно. Още една лъжа падна. Те искат правителство тип „Орешарски“, каза още Борисов.
Ако не съберем подкрепа, следва работа, каза той в отговор на въпрос какво следва, ако проектът на нова Конституция не мине през парламента.
Днес Борисов инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков и председателят на гражданската инициатива „Единни за промяна“ Росица Кирова той обходим отсечката от Макреш до крайдунавския град.
На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.
За региона Европейският съюз е отпуснал над 200 милиона евро за финансиране.
Борисов отбеляза, че пътните строежи у нас са изключително трудни и сложни, тъй като се налага да се строят много тунели и мостове заради разнообразния релеф.
Но благодарение на новите пътища се откриват и нови заводи, подчерта той./Вести БГ

Още по темата