Сачева сложи край на спекулациите и разкри готви ли ГЕРБ резервен премиер

Сачева сложи край на спекулациите и разкри готви ли ГЕРБ резервен премиер

ПП ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов. Всичко друго е спекулация. Това разкри в ефира на Нова тв социалният министър Деница Сачева. „Все пак при толкова спрягани имена в партията очевидно има личности и премиерът е лидер, съумяващ да събере такъв подбор на личности“, уточни тя.
Запитана може ли да се наложи вариант ГЕРБ да излезе с резервен премиер, Сачева каза: „Мисля, че възможностите са ясно очертани. След началото на парламентарния сезон ще се търси подкрепа дали следващите избори ще са за Велико народно събрание или не“.
„Не мисля, че още крайният резултат може да бъде предопределен. Консултациите още не са започнали“, добави тя. „Предложението на Борисов е на практика огледален образ на всичко, което иска парламентарната, и извънпарламентарната опозиция, както и народа от улицата. Ако някой не харесва кривото огледало на собствените си представи, това не е проблем на партията ни“, каза Сачева.
„Проблеми има по всяко време. Ако има хора, които имат решения на проблемите нека ги кажат“, уточни тя. Министърката коментира и думите на президента Румен Радев, че мафията опитва да вкара България в глух коловоз и парламентът няма легитимност да прави каквото и да е. „Съжалявам, че Радев отново дава ход на личните си чувства и личната си битка. Той за пореден път не може да е на висотата, която се изисква от позицията му“, каза тя.
„Пиесата „Хъшове“ съм я гледала над седем пъти в Народния театър и ми харесва повече от художествената самодейност, която видях на връх Шипка. Нека Радев се поучи от предшествениците си, които никога не са използвали Конституцията по този начин. Тя трябва да търси единство и излизане от кризата“, заяви министърът. „Ако Радев не харесва Борисов, нека потърси мъдрост в историята и види, че, макар и военен, позицията, която той заема, трябва да е повече миротворческа“, заключи Сачева./БЛИЦ

Още по темата