Манол Генов, водач на областната листа на червените: БСП е единствената алтернатива

Манол Генов, водач на областната листа на червените: БСП е единствената алтернатива

„Има и млади хора, има и хора с опит в листите ни, защото във всяка партия трябва да има приемственост. Винаги, когато се предлагат листите от Изпълнителното бюро /ИБ/ на партията за гласуване от Националния й съвет, винаги е имало доволни и недоволни. Но кажете ми коя партия прави този процес толкова прозрачно, освен БСП? Обявявайки толкова рано листата, ние поехме риск и да бъдем най-обсъждани“.
Това заяви народният представител от Парламентарната група на „БСП за България“ Манол Генов по Евроком по повод интереса след обявените днес водачи на партийните листи на БСП на предстоящия парламентарен вот. Те бяха представени на медиите на пресконференция в централата на „Позитано“ 20 от лидера на Столетницата Корнелия Нинова.
Самият Манол Генов е предложен от ИБ за водач на листата в Пловдив-област, откъдето е депутат и в 44-то Народно събрание, приключващо своя мандат. За това, че Националният съвет трябва да утвърди листите, предложени от ИБ и областните съвети, бе уточнено в течение на разговора в ефир.
Социалистът коментира и друга актуална тема и по-конкретно, че решението за подкрепата от БСП за Румен Радев за втори мандат на президентския пост, ще дойде след парламентарните избори.
„Подкрепата за Радев е изключително положителна. Неговото влияние и това, което споделя за обществената ситуация, ще даде много енергия и на редиците на БСП“, смята Генов.
Личното мнение на депутата е, че левицата ще подкрепи официално кандидатурата на Румен Радев за президент след парламентарните избори.„В Пловдив ще противопоставим не Корнелия Нинова на Бойко Борисов, а всички, които искат Бойко Борисов да си отиде – на ГЕРБ“, подчерта Генов.
Той говори и за предстоящата предизборна кампания, както и за намерението на социалистите да консолидират зад себе си вота на всички, желаещи промяна от неговия избирателен район: „Пловдив-област е различен район по специфика от Пловдив-град. Разчитаме на традиционните си послания и на това, че искаме да обединим всички български граждани и да ги убедим, че трябва да гласуват за БСП. БСП е единствената алтернатива.
„БСП е демократична партия. Някой да е чул предложенията на ГЕРБ и по какъв начин ще определят листите си? Там става с посочване“, коментира Генов.

Още по темата